Retail

In de retail blijft het voortdurend een uitdaging om meer shop traffic te genereren en uw klanten te verleiden vaker terug te komen. Ecowave biedt u alle tools om uw klanten een aantrekkelijk GSM inruilconcept te bieden en zo uw shop traffic te verbeteren.

Waarom inruilen?
In Nederland liggen naar schatting 15-20 miljoen mobiele telefoons in lades en kastjes. Vaak wordt het toestel bewaard als reservetoestel, maar negen van de tien keer blijft het ongebruikt liggen. Dat is zonde, want de waarde van het toestel verdampt dan volledig.

Geef uw klanten de mogelijkheid om hun oude toestel in te leveren zodat ze de waarde van het toestel optimaal benutten, in uw winkel! Uw klant heeft “spaargeld” in de la liggen! De waarde van het toestel kan bijvoorbeeld worden verrekend als extra korting bij een nieuwe aankoop, of in de vorm van een tegoedbon.

Als u gebruik maakt van het inruilconcept van Ecowave zoekt u zelf snel en eenvoudig de waarde van het toestel op in een online omgeving. Ook het aanmelden van een toestel gebeurt veilig en snel online. De toestellen worden door Ecowave op afspraak kosteloos bij u opgehaald. U ontvangt een uitgebreide rapportage van alle aanmeldingen en vergoedingen, en het totaalbedrag wordt snel uitbetaald.

Neem contact op voor een oplossing op maat
 • Uitstekende marketing tool om shop traffic te verhogen
 • Financieel voordeel voor uw klant
 • Geen extra kosten voor afval, maar extra marge
 • Aantrekkelijke vergoedingen
 • Eenvoudige registratie via het web
 • Vergoedingen per merk/model direct op te vragen via het web
 • Mogelijkheid om extra klantinfo te registreren
 • Maandelijkse rapportage van aanmeldingen en vergoedingen
 • Maandelijks facturatie voorstel en snelle uitbetaling
 • Ecowave ondersteuning bij het opzetten van acties
 • Eén uniforme afhandeling van afgedankte toestellen, ook als er meerdere winkels/filialen zijn
 • Eén aanspreekpartner voor de hele afhandeling van toestellen
 • Geen additionele kosten voor logistiek
 • Bijdrage aan het terugdringen van de groei van afval van electronische producten

Na een kennismakingsgesprek, waarin we samen de mogelijkheden bekijken, kunnen we indien gewenst snel aan de slag. U krijgt toegang tot een eigen online omgeving en kunt direct beginnen met het aanmelden van toestellen.

Innovatieve oplossingen
Ecowave werkt met innovatieve oplossingen en kan zeer snel schakelen. Zodra we uw account hebben aangemaakt kunt u aan de slag! In uw eigen online omgeving van Ecowave zoekt u snel en eenvoudig de actuele waarde op van toestellen die door uw klanten worden aangeboden. Een eenvoudige controle van het toestel volstaat om de waarde te bepalen met behulp van de online applicatie. Het aanmelden van toestellen doet u ook zelf eenvoudig in de online applicatie van Ecowave.

Ophalen, verwerken, snelle uitbetaling
Op afgesproken tijdstippen zorgt Ecowave er voor dat de toestellen bij u worden opgehaald. Dit gebeurt uiteraard kosteloos. Na ontvangst in ons warehouse worden de toestellen gecontroleerd en ontvangt u maandelijks een gedetailleerde rapportage over alle aangemelde toestellen. Daarnaast ontvangt u een facturatievoorstel. Ecowave staat bekend om de zeer snelle uitbetalingen, zodat u snel over uw geld kunt beschikken.

Iedere retailer staat voortdurend voor de uitdaging om nieuwe klanten naar de winkel te trekken en bestaande klanten te verleiden vaker terug te komen. Met de slimme inruilconcepten voor GSM’s van Ecowave kunt u uw klanten een extra aantrekkelijke dienst aanbieden die ook nog uw eigen omzet ten goede kan komen.

Mogelijkheden
Vaak worden GSM-inruilconcepten aangeboden door retailers die zelf mobiele telefoons verkopen. De waarde van het toestel dat uw klant inlevert wordt dan als (extra) korting verrekend met de waarde van het nieuwe toestel. Voor veel klanten kan dit een reden zijn om het nieuwe toestel in uw zaak te kopen. In de praktijk blijkt echter ook vaak dat mensen telefoons hebben om in te leveren, maar niet direct een nieuw toestel hoeven te kopen. Deze klanten kunt u de waarde van het toestel bijvoorbeeld ook aanbieden als waardebon, als extra bonuspunten voor uw eigen spaarsysteem, of (deels) laten doneren aan een goed doel of vereniging. Dit alles is natuurlijk ook interessant voor retailers buiten de telecombranche.

Ondersteuning door Ecowave
Ecowave ondersteunt u natuurlijk in uw promotie van het inruilconcept. Zo kunt beschikken over flyers en posters om uw klanten te wijzen op de mogelijkheid om hun toestel in te leveren. Door deze een prominente plek in uw zaak te geven triggert u uw klanten om bij een volgende bezoek aan uw zaak hun oude toestellen mee te nemen. Heeft u een groter concept of project in gedachte? Ecowave denkt graag mee, is flexibel en staat altijd open voor nieuwe ideeën om samen een win-win-situatie te creëren.

Voor veel bedrijven, ook in de retail, staat maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog op de agenda. Met de inruilconcepten van Ecowave profileert u zich als een groen en milieubewust bedrijf.

Terugdringen afvalberg
Natuurlijk is een GSM-inruilconcept commercieel zeer interessant. Daarnaast is het goed om te weten dat u zo ook een steentje bijdraagt aan het milieu. Oude mobiele telefoons blijven vaak lang in lades en kastjes liggen en belanden vervolgens alsnog op de afvalberg. Dat is niet alleen zonde van de waarde van het toestel, maar het is ook zeer slecht voor het milieu.

Wat gebeurt er met de toestellen?
Ecowave verwerkt de toestellen  -nadat alle data indien gewenst volledig is verwijderd – en een groot deel van de toestellen (ongeveer 90%!) komt in aanmerking voor een tweede leven. Dit is niet alleen minder belastend voor het milieu, maar ook voor mensen in minder welvarende delen van de wereld. Een groot deel van de gebruikte toestellen vindt namelijk zijn weg naar landen die nog volop in ontwikkeling zijn. Deze toestellen dragen zo hun steentje bij aan de groei van de economie aldaar.

Producten die niet meer voor hergebruik in aanmerking komen, worden verzameld en aangeboden aan onze recyclingpartner die de toestellen op professionele wijze ontmanteld. Ongeveer 95% van deze materialen kunnen worden teruggewonnen voor hergebruik in nieuw te produceren producten.