Operators – Fabrikanten

 

U weet als geen ander hoe sterk de telecommarkt in beweging is. De technologische ontwikkelingen gaan snel en de vraag van consumenten verandert voortdurend; nieuwe merken en modellen volgen elkaar ook in hoog tempo op en continue aanpassing van uw business model is nodig om uw positie in de markt te behouden.

Ecowave; als specialist in retourstromen helpt u om uw aandacht te kunnen houden op de business. Voor beheersing van de retourstromen, overstock, DOA, customer en repair returns biedt Ecowave bewezen systemen en op maat oplossingen om deze stroom van toestellen te reguleren.

Daarnaast biedt Ecowave services om u te ondersteunen met de stromen vanuit de winkels. Tevens beschikt Ecowave over diverse concepten om in uw winkels een inruilconcept aan uw klanten aan te bieden. Zowel voor de consumenten markt als uw business klanten. Het netwerk van eigen winkels is een uitstekend middel om uw bijdrage te leveren aan de regulering van de stroom oude mobiele telefoons en tablets. Dit past uitstekend bij milieubewust ondernemen.

Met Ecowave bent u verzekerd van een betrouwbare partner die werkt volgens de WEEE richtlijnen. Verder bieden we u uitstekende track- en trace faciliteiten en rapportages.

Neem contact op voor een oplossing op maat

Ecowave begrijpt als geen ander het belang van betrouwbare, veilige en milieuvriendelijke oplossingen voor de retourstromen van mobiele apparatuur. Door voortdurend te innoveren én te werken volgens de strengste Europese richtlijnen bewijst Ecowave zich steeds weer als betrouwbare partner.

WEEE-directive
In de WEEE-directive heeft de Europese Unie richtlijnen en doelstellingen vastgesteld voor het verzamelen, recyclen en hergebruiken van electronische apparatuur, waaronder mobiele telefoons. In de laatste versie van de WEEE-directive wordt de ambitieuze doelstelling uitgesproken dat vanaf 2019 jaarlijks 10 miljoen ton electronisch afval volgens de WEEE richtlijnen wordt verzameld en verwerkt. Door met Ecowave in zee te gaan met het reguleren van retourstromen van mobiele apparatuur draagt u een steentje bij aan deze doelstellingen én weet u zeker dat alles verloopt volgens de strengste richtlijnen.

Betrouwbaar en veilig
Ecowave werkt bij de verwerking van mobiele toestellen volgens de strengste richtlijnen, en maakt enkel gebruik van gecerfiticeerde partners voor bijvoorbeeld de recycling van toestellen. Zo bent u er zeker van dat uw toestellen op de juiste wijze worden verwerkt.

Milieuvriendelijk en duurzaam
Ecowave zorgt er voor dat mobiele toestellen een tweede leven krijgen. Toestellen die nog voor hergebruik in aanmerking komen vinden ze hun weg naar bijvoorbeeld Azië en Afrika. Daar dragen deze toestellen bij aan het de opkomende economie. Daarnaast is het ook belangrijk te beseffen dat mobiele telefoons veel schaarse én schadelijke grondstoffen bevatten. Bij hergebruik komen deze toestellen niet hier op de afvalberg terecht, en snijdt het mes dus aan twee kanten. Toestellen die niet meer voor hergebruik in aanmerking komen, worden op de juiste wijze gerecycled, waarbij 95% van de materialen kunnen worden teruggewonnen voor hergebruik.