Bedrijven

Wat gebeurt er met de oude mobieltjes en tablets binnen uw bedrijf?

Bent u als bedrijf op zoek naar een betrouwbare partner voor de verwerking van uw afgeschreven mobiele telefoons, tablets en notebooks? Een partner die er ook voor kan zorgen dat achtergebleven data op de juiste wijze wordt verwijderd? Iemand die u de zorg uit handen neemt en rekening houdt dat het past binnen uw “Corporate Social Responsibility” programma?

Of het nu gaat om enkele tientallen of duizenden toestellen: Ecowave biedt concepten op maat om de stroom op een verantwoorde wijze te reguleren. We bieden zowel oplossingen voor eenmalige, als voor structurele retourstromen. Altijd gericht op duurzaamheid en natuurlijk 100% veilig.

Milieu
De producten worden met de grootste zorg verwerkt conform de Europese richtlijnen. Gestreefd wordt naar hergebruik van het hele product of onderdelen daarvan. Anders worden de producten volledig gerecycled om zo de kostbare grondstoffen terug te winnen voor hergebruik in nieuwe producten. Zo bent u er zeker van dat er geen schadelijke stoffen in het milieu terecht komen.

100% veilig
Natuurlijk is het belangrijk dat alle (bedrijfsgevoelige) data van de toestellen volledig wordt verwijderd. Ecowave biedt hiervoor diverse opties aan. Naast de standaard mogelijkheden van het terugzetten naar fabrieksinstellingen tot het gebruik van gecertificeerde tools (o.a. door NATO gebruikt) om de data te verwijderen, waarvan u per toestel een certificaat ontvangt.

Werkwijze
Samen met u bespreken we de huidige situatie en maken we een voorstel waarbij rekening wordt gehouden met de integratie binnen uw eventuele “Corporate Social Responsibility” programma.

  • Conform de WEEE richtlijnen van de Europese Commissie.
  • Gedetailleerde rapportage en track- en trace faciliteiten.
  • Marktconforme vergoedingen voor uw gebruikte toestellen.
Neem contact op voor een oplossing op maat

 

Als uw oude toestellen uw bedrijf verlaten moet u erop kunnen vertrouwen dat alle achtergebleven data volledig wordt verwijderd. Of uw toestellen nu in aanmerking komen voor hergebruik, of dat ze worden gerecycled, in beide gevallen is het een prettig idee dat alle data professioneel wordt verwijderd.

Volledige dataverwijdering
Naast de standaard mogelijkheden van dataverwijdering van een product biedt Ecowave ook gecertificeerde methodes aan. Van ieder toestel ontvangt u daarbij een certificaat als garantie. Zo kunt u met een gerust hart uw oude toestellen een tweede leven toevertrouwen.

Gecertificeerde software
Voor gecertificeerde dataverwijdering maakt Ecowave gebruik van de software van Piceasoft uit Finland. Wereldwijd leverancier van professionele tools voor dataverwijdering.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is meer en meer onderdeel van de bedrijfsvoering. Eén categorie daarvan is het inrichten van duurzame afval- en retourstromen. Ecowave helpt u met het inrichten van deze stroom als het gaat om telecomproducten, waarbij u tevens profiteert van de aantrekkelijke vergoedingen én uitstekende service.

Hergebruik boven recycling
Bij duurzame afval- en retourstromen wordt vaak automatisch gedacht aan recycling. Volgens de welbekende “Ladder van Lansink” geniet hergebruik echter altijd de voorkeur. Toestellen die voor uw bedrijf misschien verouderd zijn, hebben doorgaans nog een technologische levensduur van 3 tot 4 jaren.

Ecowave verwerkt de toestellen conform de gemaakte afspraken en hanteert een strenge selectie bij de keuze tussen hergebruik en recycling. Zodoende zorgen we ervoor dat dit minder belastend is voor het milieu. Met de producten die hergebruikt kunnen worden helpen we mensen in minder welvarende delen van de wereld. Een groot deel van de toestellen vindt namelijk zijn weg naar landen die nog volop in ontwikkeling zijn. Uw oude toestellen dragen zo hun steentje bij aan de groei van de economie aldaar.

Ecowave proces

Recycling
Producten die niet meer voor hergebruik in aanmerking komen, worden verzameld en batchgewijs aangeboden aan onze recyclingpartner waar deze op professionele wijze worden ontmanteld. Ongeveer 95% van deze materialen kunnen worden teruggewonnen voor hergebruik in nieuw te produceren producten.

Mobiele telefoons bestaan uit vele verschillende grondstoffen zoals zeldzame metalen en mineralen als kobalt en coltan. Dit zijn slechts 2 van de vele grondstoffen waaruit een mobiele telefoon bestaat.

Wist u dat uit 1 ton mobiele telefoons (zonder batterijen) 140 kilogram koper, 3.14 kilogram zilver, 300 gram goud, 130 gram palladium en 3 gram platina gehaald kan worden? In dezelfde ton mobieltjes zit 20 maal zoveel goud dan er uit een ton gouderts te halen is.

Door hergebruik of recycling krijgt het afgedankte mobieltje een betere toekomst dan te belanden in de afvalbak.

Help dus mee de groei van de afvalberg zo klein mogelijk te houden en neem vandaag nog contact op.